Familjekonsert med Astrid Lindgrens filmmusik

Pippi SolbergGrammisnominerade cd:n Emil, Pippi, Karlsson & Co började som ett konsertprogram på initiativ av dirigenten Örjan Fahlström, under många år konstnärlig ledare för storbandet.

Georg Riedel samarbetade i mer än 20 år med Astrid Lindgren och skrev musiken till ett tiotal Lindgren-filmer. Han har bl.a. arrangerat om elva av sina kända visor i storbandstappning.

Dottern Sarah Riedel, som var den som vid 5 års ålder sjöng och spelade in bland annat välkända barnsången Lille katt tackade också ja till att spela in sångerna och turnera mer än 20 år senare. Den här gången i en jazzversion som passar för barn/yngre. Produktionen har hunnit turnera ett flertal gånger både i Sverige och Norge och musiken som spelades in på skiva 2013 Grammisnominerades året efter för Bästa barnalbum.

De välkända visorna har fått storbandskostym, som dock inte blir för stor utan alldeles lagom så att både stora och små ska kunna känna igen sig och skådespelaren Jens Lindvall lotsar barnen genom konserten. Mycket hyss och humor blir det då!

Läs mer här om konserterna

Kommentera


Örjan Fahlström

COMPOSER
CONDUCTOR
ARRANGER
© 2015 Örjan Fahlström